Pelletkachels

Een echte trend in verwarmingsland

Op dit moment zijn pelletkachels een echte trend in verwarmingsland. Het is in principe de meest energiezuinige en duurzame manier om uw huis of pand te verwarmen. Wij adviseren u graag over de voor u meest optimale pelletkachel. Ook verzorgen wij de gehele montage alsmede het onderhoud voor een lange levensduur. Ze zijn losstaand verkrijgbaar maar ook als inbouw.

Een pelletkachel is iets anders dan een houtgestookte cv-ketel of een open haard, ook al heeft het wel enkele overeenkomsten. Deze kachel heeft als brandstof namelijk pellets. Pellets zijn gestandaardiseerde houtbrokjes die uit zaagsel zijn geperst. Dit zaagsel is afkomstig uit de bosbouw en de houtindustrie.  Het betreft een energiezuinige en duurzame manier van verwarmen.

Voordelen
Een pelletkachel heeft veel voordelen ten opzichte van een ander verwarmingssysteem. Het grootste voordeel is dat u ongeveer 50% op uw gasrekening kunt besparen en het rendementsniveau kan oplopen tot wel 95%. De temperatuur is programmeerbaar via de ingebouwde thermostaat.  Een ander groot voordeel is dat een pelletkachel geen schadelijke stoffen uitstoot en dat de CO2 tevens neutraal blijft. Het is dus een erg milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Installatie en montage
Wanneer u geïnteresseerd bent in een pelletkachel, dan kunt u ervoor kiezen om hem zelf te installeren of om onze hulp in te schakelen. Als u over een schoorsteenkanaal beschikt, dan kunt u deze gebruiken voor de luchtafvoer. Het is echter ook mogelijk om een pelletkachel te installeren zonder een schoorsteenkanaal. Door een gat in de buitenmuur te maken, kan de niet gebruikte lucht naar buiten worden afgevoerd.